Volledig scherm
© Google Maps

Audio | Winkeloppas in binnenstad Enschede moet ouders handen even vrij geven

ENSCHEDE – Ouders weten dat winkelen met kleine kinderen niet altijd een pretje is. Er komt een oplossing: kinderopvang in de stad.

Eigenaar Bert Hesselink van drogisterij Die Grenze aan het Van Loenshof wil de benedenverdieping van zijn zaak omvormen tot kinderopvang. Hier kunnen ouders hun kroost veilig laten spelen om zelf even rustig de stad in te gaan. De ruimte wil hij verhuren aan kinderopvangorganisatie Kinderdomein.Het is bij weten van Hesselink de eerste commerciële, kortdurende kinderopvang in de binnenstad.

Nood
Het idee is in feite uit nood geboren, omdat de verkoop uit de benedenverdieping tegenvalt. Bij het brainstormen over een rendabeler bestemming van de benedenverdieping kwam zijn bedrijfsleidster met het idee om daar een kinderopvang te beginnen voor winkelende ouders. Niet helemaal verrassend, want de bedrijfsleidster is de moeder van Kim Bakker, mede-eigenaar van Kinderdomein. Kinderdomein heeft in Enschede achttien vestigingen voor kinderopvang.

Pril
De plannen zijn nog pril. Maar Hesselink wil ze best nu al naar buiten brengen. "Want misschien komen ouders, ondernemers en anderen nog wel met heel goede suggesties en wensen."

Hesselink benadrukt dat hij zelf geen betrokkenheid zal hebben met de kinderopvang in zijn pand. "Dat is een zaak voor mensen die daarvoor zijn opgeleid."

TV Enschede FM sprak met mede eigenaresse Kim Bakker. Beluister het hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.