De besmeurde auto
Volledig scherm
De besmeurde auto © Mac van Dinther

Auto van journalist in Enschedese wijk Dolphia met eieren besmeurd

ENSCHEDE - De auto van journalist Mac van Dinther is met eieren besmeurd, toen hij dinsdag voor een reportage voor De Volkskrant interviews deed in de wijk Dolphia. Hij was daar naar aanleiding van een mishandeling van een Syrisch gezin. Toen hij terug kwam bij de auto, zat aan de zij- en achterkant eiersmeurie. 

Volgens Van Dinther is er geen enkel moment sprake geweest van een bedreiging en had hij in de wijk vooral goede gesprekken.

„Je merkt wel dat journalisten er met argwaan worden bekeken, omdat mensen vinden dat hun buurt altijd maar negatief wordt afgeschilderd. Bewoners beklaagden zich erover. Maar toen ik bij de auto terug kwam was zat –ie onder de eieren. Daarna ben ik wel even naar één van de geïnterviewde gereden: als je je afvraagt waarom de buurt dat negatieve imago heeft, moet je toch even naar mijn auto kijken.”

Geen aangifte

Quote

Het is op zich wel kwalijk dat journalis­ten zo bejegend worden

Mac van Dinther, journalist De Volkskrant

Er waren geen vernielingen aangericht en de journalist heeft ook geen aangifte gedaan. „Eieren doen geen pijn. Het is alleen vies en plakkerig spul. Ik heb bij een pompstation geprobeerd om er een beetje ei af te krijgen, maar dat is niet echt gelukt. Maar het is op zich wel kwalijk dat journalisten zo bejegend worden.” Hij plaatste er een foto van op Twitter.

Van Dinthem probeerde voor de krant onder andere in de buurt een antwoord te vinden op de vraag waarom het gezin is mishandeld, nadat er onenigheid tussen kinderen was ontstaan. De Syrische ouders zijn uit hun huis gehaald en hebben klappen gehad. De gemeente zegt niet te weten of racisme een rol heeft gespeeld.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.