Volledig scherm
© Lars Smook

AZC Alert Enschede heet nu AZC Alarm

ENSCHEDE - AZC Alert (met of zonder tussenstreepje), Stichting Staan of toch AZC Alarm? Er zijn de afgelopen tijd wat naamswijzigingen geweest, maar de enige juiste benaming voor de Enschedese protestgroep is AZC Alarm.

AZC Alarm

In het najaar van 2015 viel het landelijke AZC-Alert (met streepje dus) door onenigheid uit elkaar. Enschede sloot zich aan bij Stichting AZC Alert Nederland, dat in december de naam in Stichting Staan veranderde. Sinds afgelopen weekeinde is de Enschedese afdeling verder gegaan onder een nieuwe naam: AZC Alarm Enschede.

Alleen lokaal

Woordvoerder Nody Holkamp heeft zijn taken bij de actiegroep neergelegd, omdat hij druk is met andere werkzaamheden. Roy Bruinsma heeft het stokje overgenomen. „Wij zijn niet meer aangesloten bij welke landelijke organisatie dan ook”, legt Bruinsma uit. De actiegroep wil zich alleen nog maar richten op lokale zaken, zoals de komst van Azc Eschmarkerveld of mogelijke nieuwe locates voor vluchtelingenopvang. De actiegroep gaat onder de nieuwe naam op dezelfde voet verder. „Dat betekent het samenbrengen van onze achterban en in de gaten houden van de ontwikkelingen rondom vluchtelingenopvang in Enschede”, zegt Bruinsma.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.