Volledig scherm
© Shutterstock

Baby aangeven kan per tablet in MST Enschede

ENSCHEDE - In het Medisch Spectrum Twente kunnen kersverse ouders digitaal aangifte doen van de geboorte van hun kind. Dat doen ze op een 'signing tablet'. 

De gemeente Enschede biedt deze mogelijkheid in samenwerking met het MST. „Kersverse ouders hoeven dan niet meer naar het Stadskantoor te komen”, aldus het college van B en W. 

Tablet

Door de overgang naar een nieuw burgerzakensysteem is het al mogelijk met DigiD digitaal aangifte doen van geboorte. De aangever moet nog wel naar het Stadskantoor om een akte met de pen te ondertekenen. Bij wijze van proef wordt het echter mogelijk in het MST met een 'signing tablet' een digitale handtekening te zetten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Ei van Eelco
    PREMIUM

    Ei van Eelco

    Het is om en nabij 1984 als de ondergang van de textielindustrie Enschede in een bodemloze financiële put heeft geworpen. De stad heeft een Artikel 12-status. Ze is failliet. Er is zelfs geen geld voor wat speeltoestellen voor kinderen. Wel voor een kunstwerk bij het stadhuis. ‘Veur dat lilleke ei’, bijt Doortje Pril, een goedgebekte Enschedese, uit onvrede en uit burgerlijke ongehoorzaamheid bij een vergadering burgemeester Ko Wierenga toe vanaf de tribune. Zo kwam de waterpartij Ei van Ko aan zijn naam. Toepasselijk, met de kennis van nu. Mede dankzij de vindingrijkheid van de toenmalige burgervader klauterde Enschede uit de afgrond. Wierenga bezat het Ei van Columbus.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.