Volledig scherm
Bakker Robert Beunders in zijn bakkerij, bij het 50-jarig bestaan van de zaak . © Alberto Gomez

Bakkerij Beunders Enschede failliet

ENSCHEDE – Brood- en banketbakkerij W.A. Beunders in Enschede is woensdag door de rechtbank in Almelo failliet verklaard. Het personeel, 19 man sterk, staat per direct op straat.

De bakkerij aan de Ribbelerbrinkstraat is leverancier voor diverse supermarkten en andere bakkerijen in Enschede. Beunders was ook bekend als broodjesleverancier bij FC Twente. Daarnaast had Beunders zelf drie winkels: aan de Ribbelerbrinkstraat, in winkelcentrum ’t Stroink en aan de Kevelhamhoek. Die laatste zaak werd in mei van dit jaar geopend. Maar volgens curator Carl Luttikhuis was dat meer een noodgreep dan een teken van succes: “Het ging al een tijd niet goed met de bakkerij en die derde zaak was meer een vlucht naar voren."

Luttikhuis noemt het “ontzettend triest dat het personeel zo vlak voor kerst op straat komt te staan. Dat maak je in deze tijden van economische voorspoed nauwelijks meer mee.” De curator ziet ook geen mogelijkheid tot een doorstart: “Er zijn misschien wel gegadigden voor de machines of de bakkerij, maar ik denk niet dat er een belangstellende is voor de gehele bakkerij inclusief winkels en personeel."

Beunders was een jaar geleden nog van plan om de bekende banketbakkerij Jagers over te nemen. Dat liep echter op het laatste moment stuk. Afgelopen zomer vocht Beunders nog een rechtszaak uit met een personeelslid dat wilde overstappen naar Jagers. De jongeman claimde te weinig salaris te hebben ontvangen vanwege niet uitbetaalde nachttoeslagen. De zaak werd uiteindelijk voor 4000 euro geschikt. het leidde er ook toe dat Beunders het overige personeel moest nabetalen. Maar dat is volgens Luttikhuis niet de oorzaak van het faillissement.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.