Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Basisschool in Enschede tijdelijk dicht vanwege ratten

ENSCHEDE - Leerlingen van De Noorderkroon in Enschede hebben noodgedwongen een extra lang weekend. De basisschool in Twekkelerveld blijft deze vrijdag en aankomende maandag dicht, omdat er ratten zijn gevonden.

Dinsdagmiddag zagen personeelsleden twee van de diertjes door het gebouw aan de Olieslagweg lopen. Daarop werd direct actie ondernomen, door een specialistisch bedrijf en de GGD in te schakelen.

Onder de vloeren

„Een school sluit je niet zomaar”, zegt directeur Jan de Maa. „We moesten eerst zeker zijn dat het om ratten ging en niet om veldmuizen. Een bedrijf heeft onderzoek gedaan in het gebouw en daaruit blijkt dat er ratten onder de vloeren zitten.” Om hoeveel beestjes het gaat, is niet bekend. „Een plaag wil ik het niet noemen, dat klinkt wel erg groot. Maar in het geval van ratten, neem je geen enkel gezondheidsrisico. En dan kijk je dus ook niet naar de kosten van de bestrijding.”

Via appgroepen en e-mail zijn alle ouders donderdag ingelicht. Terwijl er met man en macht wordt gewerkt om de ratten uit de school te krijgen, blijft De Noorderkroon twee dagen dicht. „We wachten het weekend af, om te kijken of alle maatregelen geholpen hebben. We hebben een schoolgebouw uit 1929, dus er zijn veel gaten en kieren waar ratten in kunnen kruipen.”

Begrip

Dinsdag verwacht de vrije school - met ongeveer honderd leerlingen en elf klaslokalen - de deuren weer te kunnen openen. „We zijn er hele dagen mee bezig. Gelukkig reageren de ouders van de leerlingen heel begripvol”, zegt de schooldirecteur.

Het is nog niet bekend of er in de omgeving meer klachten zijn over ratten. „Die vraag heb ik de gemeente ook gesteld, maar daar heb ik nog geen helder antwoord op gekregen”, aldus De Maa. Deze krant heeft dezelfde vraag bij de gemeente Enschede uitgezet.

Basisschool De Noorderkroon
Volledig scherm
Basisschool De Noorderkroon © GoogleMaps

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.