Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Carlo ter Ellen DTCT

Bedrijfsongeluk? Geen boete meer, maar een verplicht veiligheidsplan

ENSCHEDE - Geen boetes als er een bedrijfsongeluk gebeurt, wel de plicht om een plan op te stellen voor verbetering van de veiligheid. Dat is de nieuwe aanpak van de Inspectie SZW. Het is nog een proef, aan het eind van het jaar wordt gekeken of dit werkt.

Bij een ongeval in de bouw is het nu zo dat er bij gebleken nalatigheid altijd een boete wordt opgelegd aan bedrijven. Dat gaat om behoorlijke bedragen: in 2017 werd er aan MKB-bouwbedrijven in Overijssel 106.200 euro aan boetes opgelegd, verdeeld over 21 bedrijven. Het opleggen van boetes wordt beschouwd als een van de oorzaken waardoor bedrijven niet alle ongelukken melden. Ook de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) is die mening toegedaan. 

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.