Volledig scherm
Het gebied tussen ziekenhuis en casino wordt straks het nieuwe Koningsplein. Foto: Frans Nikkels

Begin herinrichting drukke Koningsplein Enschede

ENSCHEDE - De omgeving van het Koningsplein gaat vanaf maandag 1 juli flink op de schop. Met 100.000 bezoekers wordt het plein straks een van de drukste punten in de Enschedese binnenstad.

Begonnen wordt met het verleggen van kabels en leidingen. Dat gebeurt in verband met de aanleg van een tunnel, die straks de H.J. van Heekparkeergarage verbindt met de nieuwbouw van Medisch Spectrum Twente.

Tijdens de werkzaamheden in de Belt- en Koningsstraat zijn deze straten gedurende een nacht afgesloten voor al het verkeer. De werkzaamheden die daarna plaatsvinden, leveren vrijwel geen verkeershinder op. Alleen fietsers moeten in de Beltstraat en Koningsstraat een andere route volgen. Half augustus moet de klus geklaard zijn.

Om het Koningsplein te kunnen aanleggen, wordt de westelijke ingang van de van Heekgarage verlaagd. Dat heeft wel tot gevolg dat deze ingang vanaf april 2014 wordt afgesloten. Op het plein komt een trap/lift naar de parkeergarage. Na afronding van alle werkzaamheden (eind 2015) moet het Koningsplein een natuurlijke schakel vormen tussen het Medisch Spectrum Twente en het centrum.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.