Erica Stinissen (juridisch ondersteuner Jurist Wevers), René Beunders (Sociaal Hart Enshede), mr. Linda de Widt (Advocatenkantoor de Widt) en Herman Gooiker (FNV Lokaal Enschede) gaan de strijd aan met het thuishulpbeleid van Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Erica Stinissen (juridisch ondersteuner Jurist Wevers), René Beunders (Sociaal Hart Enshede), mr. Linda de Widt (Advocatenkantoor de Widt) en Herman Gooiker (FNV Lokaal Enschede) gaan de strijd aan met het thuishulpbeleid van Enschede. © Marije Weterings

Belangenclubs in Enschede in actie: gratis rechtshulp tegen te weinig thuishulp

ENSCHEDE - Sociaal Hart Enschede en FNV binden de strijd aan met de gemeente Enschede. Ze bieden gratis rechtshulp aan voor iedereen die niet tevreden is met de ondersteuning in het huishouden. 

„Ik hoorde de wethouder in een gemeenteraadsvergadering zeggen dat het iedereen vrij staat om bezwaar aan te tekenen tegen de geboden ondersteuning in het huishouden”, vertelt René Beunders. „Nou, dat zullen ze weten.” De laatste wijziging in het beleid voor thuishulp is voor de voorman van Sociaal Hart Enschede de druppel. Sinds 1 juli krijgen inwoners huishoudelijke hulp weer toegekend in uren. „In gemiddelden per jaar”, zegt Beunders. „Ga je dat als oudere met een rekenmachine controleren?”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.