Volledig scherm
PREMIUM
De supporters van Royal Antwerp waren vorige week massaal afgereisd naar het Tsjechische Viktoria Plzen. © BELGA

Belgische fans niet welkom in Enschede: veiligheid in de stad en rond stadion in het geding

ENSCHEDE/ANTWERP - Fans van Royal Antwerp zijn morgen niet welkom in Enschede voor het Europacupduel tegen AZ. De veiligheid in de stad en rond het stadion kan anders 'onvoldoende worden gewaarborgd'.

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede besloot gisteren na urenlang overleg om het duel alleen door te laten gaan zonder uitpubliek. FC Twente bood haar stadion vrijdag aan voor het duel tegen Antwerp. De club uit Alkmaar kan vanwege het ingestorte tribunedak niet in eigen stadion spelen. Antwerp reageerde boos op 'de eenzijdige beslissing'. "Dit komt voor ons compleet uit de lucht vallen", zei Sven Jaecques, sportief adviseur van de club. "We hopen deze beslissing nog om te kunnen keren." De club wilde op voorhand 3000 kaarten voor haar publiek.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.