Volledig scherm
© Vettt

Bengelfestijn op UT: kleintjes kunnen weer uit hun dak gaan

ENSCHEDE - Na het succes van voorgaande edities wordt ook dit jaar op Bevrijdingsdag het gratis Vettt Bengelfestijn gehouden. Het is de vierde keer dat dit evenement plaatsvindt. Het is een gratis festival op het terrein van de Universiteit Twente, speciaal voor kinderen. Er zijn podiumacts, een fotobooth, een zweefmolen, creatieve activiteiten, en een opblaasbaar voetbalveld.

Omdat de dag draait om kleine kinderen, zijn er ook handige voorzieningen, zoals een magnetron voor het opwarmen van babyvoeding, een stroompunt om een kolf op aan te sluiten en er zijn polsbandjes beschikbaar om de naam van een kind en een telefoonnummer op te schrijven. Kinderen kunnen in de Limobar hun eigen bekertje ranja tappen.

Allerjongsten

Voor de allerjongsten verzorgt indoor speelparadijs Avontura een apart speelterrein. Nieuwkomer Peutersport Enschede is aanwezig met sport- en spelactiviteiten. Het festival wordt georganiseerd door het webblog Vettt in samenwerking met evenementenorganisatie Absolutely Fresh.

Het Vettt Bengelfestijn is op het terrein van de Universiteit Twente. Het festival start om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De activiteiten zijn gericht op kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar, maar iedereen is welkom.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.