Het Wooldrik is een wijk met veel hoogteverschil. Wanneer het hard regent, stroomt het water onder en boven de grond naar het laagste punt: de Zuid Esmarkerrondweg.
Volledig scherm
Het Wooldrik is een wijk met veel hoogteverschil. Wanneer het hard regent, stroomt het water onder en boven de grond naar het laagste punt: de Zuid Esmarkerrondweg. © Reinier van Willigen

Berging 1,5 miljoen liter water
rondom sportpark van Phenix

ENSCHEDE - Putdeksels die omhoog komen en een straat die blank staat: het is bij hevige regenval een bekend verschijnsel in de Zuid Esmarkerrondweg en directe omgeving. Met diverse maatregelen pakt de gemeente nu ook in dit deel van Enschede de wateroverlast aan.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.