Volledig scherm
PREMIUM
Tot voor kort stonden de parkeerplaatsen aan de Minkmaatstraat nog vol met auto’s. Inmiddels is er betaald parkeren ingevoerd en staan de plekken vrijwel altijd leeg. © Emiel Muijderman

Betaald parkeren tot over de singel in Enschede?

ENSCHEDE - Het parkeerbeleid van Enschede gaat op de schop. De uitwerking volgt pas later dit jaar, maar duidelijk is dat verregaande maatregelen niet worden geschuwd. Er wordt zelfs gedacht aan het uitbreiden van de parkeerzones tot buiten de singels.

Gratis parkeren in hartje stad wordt steeds moeilijker. Op enkele ‘verborgen’ parkeerplaatsen na is De Laares zo ongeveer de enige plek in Enschede waar op loopafstand van de binnenstad de auto kan worden neergezet zonder 3 euro per uur kwijt te zijn. In centrumbuurt Tattersall en het gebied tussen de Spelbergsweg en de Javastraat liep de parkeerdruk zelfs zo hoog op dat er al enige tijd een parkeerverbod geldt voor automobilisten zonder parkeervergunning.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.