Volledig scherm
© Enschede

Beul van Twente blijft levenslang vast

ENSCHEDE – Rudolf K., ook wel de Beul van Twente genoemd, is onherroepelijk veroordeeld tot levenslang. De Hoge Raad maakte dinsdag bekend geen aanknopingspunten te zien om een rechter opnieuw naar de zaak te laten kijken.

K. werd in 2006 tot levenslang veroordeeld wegens moord op zwerver Frank Storm in Enschede, drie moordpogingen en grof geweld tegen dieren.

Door het geweld dat K. tussen 2000 en 2004 pleegde bij circa twintig paarden, pony's en schapen kwam hij aan zijn bijnaam. In 2003 vermoordde hij een zwerver in een park in Enschede en in 2002 stak de man willekeurig drie mensen neer.

De advocaat van K., H. van Denderen, stapte na de veroordeling van het gerechtshof in Arnhem naar de Hoge Raad, omdat hij vond dat zijn cliënt een tijdelijke straf en tbs had moeten krijgen in plaats van levenslang.

De Hoge Raad geeft het hof echter gelijk. Dat stelde dat K. al 16,5 jaar tbs-behandelingen onderging en een deel van de misdrijven in die tijd pleegde. Het hof noemde K. „een levensgroot gevaar” en vond celstraf voor het leven de enige toereikende bescherming voor de samenleving. „Bovendien heeft hij zelf aangegeven van die behandelingen alleen maar slechter te zijn geworden”, aldus de Hoge Raad over K.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.