Volledig scherm
Toekomstig personeel en omwonenden bewonderen de nieuwe appartementen

Bewondering voor Oosterkerkje

Vijf jaar na de mededeling dat er zeventien cliënten van Tactus in de Oosterkerk komen wonen, gaat dit nu echt gebeuren. Nog een maand en de ex-verslaafden kunnen verhuizen. Hun appartementen zijn klaar.

Enschede - Omwonenden en andere betrokkenen hebben gisteren de kans gekregen eindelijk weer eens in het Oosterkerkje te kunnen rondkijken. Het in 1928 gebouwde pand, sinds tien jaar niet meer in gebruik als hervormde kerk, is verbouwd door Domijn voor huisvesting van zeventien cliënten van Tactus. Ex-verslaafden die hier met 24-uurs begeleiding gaan wonen. Na inrichting van de appartementen door Tactus verhuist een groep van Tactus vanaf half maart naar de Oostburgweg.

Het uiterlijk van de kerk is ondanks aanpassingen in tact gebleven. De grote kerkzaal is gesplitst in appartementen, vier boven op een nieuw gemaakte verdieping, drie beneden waar ook een gezamenlijke huiskamer en kantoor voor personeel zitten. Bij die verbouwing zijn kenmerken van het oude gebouw zichtbaar gebleven. Er is eingelijk in het bestaande gebouw een geïsoleerde doos gebouwd. Raampartijen, schuine wanden, het nok van de oude kerk, spanten zijn herkenbaar.

De grote weerstand in de wijk tegen de komst van cliënten van Tactus lijkt te zijn geluwd. Er liggen in ieder geval duidelijke afspraken, waar Tactus zich aan wil houden. Er is een beheerscommissie waarin wijk en omwonenden zitten. Bij eventuele overlast zal er direct worden ingegrepen. Een toezegging waar omwonenden goed op zullen letten.

Volledig scherm
Het valt vrijwel niemand op dat er nu vijf in plaats van vier dakkapellen zijn
Volledig scherm
Ook de toren van de kerk is behouden en gerenoveerd
Volledig scherm
Een appartement in het kerkje, die variëren van 45 tot 53 vierkante meter oppervlakte
Volledig scherm
Het oude kerkje met op de voorgrond de nog aan te leggen parkeerplaatsen
Volledig scherm
Dakspanten zijn in de woningen op de verdieping duidelijk te zien
Volledig scherm
Wonen in de nok van de voormalige nh-kerk is bijzonder
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.