Zwartgeblakerde resten van uitgebrande auto op parkeerterrein naast een van de vier flats aan J.J. Van Deinselaan in Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwartgeblakerde resten van uitgebrande auto op parkeerterrein naast een van de vier flats aan J.J. Van Deinselaan in Enschede. © Bert Hellegers

Bewoners willen actie na derde autobrand in Enschede: ‘Wie doet nou zoiets?’

ENSCHEDE – Na een derde autobrand zit de schrik zit er goed in bij bewoners van de J.J. Van Deinselaan in Enschede. „Weer  een auto van hetzelfde gezin. Het maakt angstig. Je voelt je niet meer veilig in je eigen buurt”, zegt een bewoner, die vanuit zijn flatwoning uitkijkt op de zwartgeblakerde resten van de auto.

Veel is er niet meer over van de personenauto die in de nacht van zondag op maandag uitbrandde op de parkeerplaats langs een van de vier flats langs de J.J. Van Deinselaan in de wijk Hogeland. Verschillende omwonenden nemen op maandagmorgen poolshoogte. Het betrof een dure BMW van de (schoon)vader van het gezin dat in de naastgelegen flat woont. 

  1. Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws
    PREMIUM

    Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws

    Jan van Loenen (63), een televisiejournalist van wie vooral de stem bekend is. Die stem is vaak op de buis te horen, zijn gezicht blijft meestal buiten beeld. Hij maakte veel tv-reportages voor de belangrijke nieuwsrubrieken Achter het Nieuws, Nova en (nog steeds) voor Nieuwsuur. Van Loenen schreef een boek over zijn carrièrre tot dusver. Alle reden met hem door zijn geboortestad Enschede te fietsen, langs bijzondere locaties.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.