Volledig scherm
PREMIUM
De vaten worden afgevoerd. De werknemers van Dirmar Seon dragen slechts een beschermende bril en geen bescherming voor gezicht en mond. © Reinier van Willigen

Bezwaarschrift suggereert ambtelijke corruptie Enschede

longreadENSCHEDE - Werknemers van het saneringsbedrijf Dirmar Seon en twee ambtenaren van de gemeente Enschede aten soep en broodjes aan de tafel waarop monsters werden genomen van grondstoffen van synthetische drugs. Vooraf werd nog gesteld dat het om een opruimactie vol gevaar zou gaan.

Het eten van de broodjes en soep - 'of waren het gehaktballen' - aan de zogeheten monstertafel wijst niet echt op een gevaarlijke opruimactie. Het lunchtafereel wordt geschetst in een 28 pagina's tellend bezwaarschrift. Het bezwaar is namens ondernemer Gerrit ten Oever uit Boekelo ingediend tegen het toepassen van 'bestuursdwang' door de gemeente Enschede bij het afvoeren van de inhoud van 76 vaten drugschemicaliën in november vorig jaar.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.