Volledig scherm
Fantasy Island in Enschede in 2016 © FRANS NIKKELS

Bezwaren tegen vergunning Fantasy Island Enschede ‘te vroeg’

DEN HAAG/ENSCHEDE – De Raad van State ziet geen bewijs dat de gemeente Enschede al voor 13 mei 2016 een evenementenvergunning had verleend voor het Fantasy Island Festival en Freshtival in Enschede.

Om die reden verwerpt het bestuursrechtscollege het hoger beroep van Boekeloër Henk Afink. Hij maakte al op 10 mei bezwaar tegen het voornemen om het terrein van Grolsch open te stellen voor autoverkeer en een weiland voor het parkeren. Volgens Afink kwam de gemeente er door zijn bezwaren pas achter dat ze alsnog een evenementenvergunning moest verlenen.

Omleiden autoverkeer

Verder zag Enschede af van het gebruik van het Grolsch-terrein voor het omleiden van het autoverkeer, omdat dat in strijd was met het bestemmingsplan. Volgens Afink had hij daar de gemeente al op gewezen. Toch wees de Raad van State in navolging van de rechtbank Afinks bezwaren tegen de ‘evenementenvergunning’ van de hand. Want op 10 mei was nog helemaal geen vergunning. Dus kon Afink daar ook geen bezwaar tegen maken.

Bezwaar gemaakt

De uiteindelijke vergunning is pas op 13 mei 2016 verleend. Ook daartegen heeft Afink overigens bezwaar gemaakt, maar daarop had de gemeente tot enkele weken geleden nog steeds geen beslissing genomen. De gemeentewoordvoerder beloofde dat toen binnen een paar weken te zullen doen. Wordt vervolgd.

  1. ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. Tot nu toe verliepen die gesprekken via een advocaat, maar blijkbaar is de kou uit de lucht. „We hebben goede gesprekken met de ING”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.