Deniz Dönmez van de PvdA zit scherp op laaggeletterdheid in de stad. De partij wil achtste groepers een boek cadeau doen om het lezen te bevorderen.
Volledig scherm
Deniz Dönmez van de PvdA zit scherp op laaggeletterdheid in de stad. De partij wil achtste groepers een boek cadeau doen om het lezen te bevorderen. © Annina Romita

Bij het afscheid van de basisschool een mooi boek? PvdA in Enschede zoekt donateurs

ENSCHEDE - De PvdA Enschede komt opnieuw met een grote actie om alle kinderen van Enschede aan het lezen te helpen. Met een donatie-campagne wil de partij ditmaal het boek ‘de Brief voor de Koning’ van Tonke Dragt cadeau geven aan groep 8-leerlingen in Enschede. Er is al ruim 800 euro opgehaald, goed voor een paar honderd boeken. Raadslid Deniz Dönmez is blij. 

 1. Een e-bike aanschaffen is geen makkie ‘Lastig om aan een gangbaar model van Gazelle of Batavus te komen’

  Een e-bike aanschaf­fen is geen makkie ‘Lastig om aan een gangbaar model van Gazelle of Batavus te komen’

  EIBERGEN – Fietsen en wandelen zijn populair in coronatijd. De huidige crisis heeft fietsenwinkel Profile Bleumink in Eibergen geen windeieren gelegd. „Wij varen eigenlijk wel bij corona”, zegt medewerker Wouter Emsbroek als hij terugblikt op het afgelopen jaar. Het is tegelijkertijd een wrange constatering. Want Bleumink voelt mee met de noodlijdende ondernemers, die zwaar getroffen worden door de coronacrisis.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Scouting Hasselo zoekt nieuwe scouts!
  Play

  Scouting Hasselo zoekt nieuwe scouts!

 2. Op bezoek bij Getty Kaspers, de Twentse winnares van het Songfestival
  Play

  Op bezoek bij Getty Kaspers, de Twentse winnares van het Songfesti­val

Enschede e.o.