Volledig scherm
PREMIUM
Edwin en Annelies Eijkelenkamp alias Flip kinderschoenen in hun gelijknamige winkel. © Annina Romita

Bijna 50 jaar Flip Schoenen in Enschede: 'Wie is Flip?'

ENSCHEDE - Flip Schoenen bevindt zich in een wijk waar een voornaam volstaat. Even verderop zit bijvoorbeeld Harry's stoffen. Punt is alleen dat schoenhandelaar Edwin Eijkelenkamp helemaal geen Flip heet, net zomin als zijn vrouw Annelies die ook in de winkel staat. En gek genoeg, zijn vader die de winkel in 1971 begon heet ook geen Flip. Die luistert naar de naam Rien. Of eigenlijk luisterde hij daar juist niet naar. Zo is de naam Flip tenminste ontstaan. 

W.O.G.
Wegens Omstandigheden Geopend. Een serie verhalen over bijzondere Enschedese winkels met bijzondere Enschedeërs. Deze aflevering: Flip Schoenen aan de Poolmansweg 66-70, www.flip-schoenen.nl

Toen hij nog een jongeling was en eindeloos in de loods achter het ouderlijk huis zat te knutselen kon zijn schoonmoeder naar hem roepen wat ze wou, hij hoorde haar niet. Toen ze ineens de naam Flip begon te roepen, kwam hij er prompt aanzetten. Vanaf dat moment was bijnaam een feit.

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.