Bijrijder ontsnapt aan dood bij bizar ongeval in Enschede

ENSCHEDE - Een bizar ongeval in Enschede zaterdagmorgen: daar werd een auto gespiest door een houten balk. De bijrijder ontsnapte aan de dood.

Het ongeluk gebeurde in het buitengebied van Enschede aan de Haimersweg, nabij Twekkelo. Bij een passeerhaven naderde twee auto's elkaar. Bij een uitwijkmanoeuvre knalde één auto in volle vaart op de houten constructie aan de zijkant. 

De auto werd daarbij doorboord door een grote houten balk. Die vloog de hele auto door, maar scheerde precies langs het hoofd van de bijrijder. Hij moest weliswaar met lichte verwondingen (armletsel) ter controle naar het ziekenhuis, maar kon desondanks spreken van een engeltje op zijn schouder. 

De auto is met grote schade afgesleept door een bergingsbedrijf. Volgens de politie is er niet te hard gereden. 

Volledig scherm
Een houten balk vloog dwars door de voorruit © Dennis Bakker/News United
  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.