Volledig scherm
Remo Nijenhuis(links) van CannaOil en Artie de Lange van Hennep Totaal beginnen in het pand aan de Heurne een winkel waar ze medicinale cannabis verkoren, advies geven en testen verrichten. © Lars Smook

Binnenkort in Enschede, de Cannatheek: Gebruik wiet als medicijn

AUDIOENSCHEDE – Enschede krijgt binnenkort een bijzondere winkel, de Cannatheek. Hiermee lopen de Enschedese ondernemers en initiatiefnemers Remo Nijenhuis en Artie de Lange vast vooruit op een mogelijke proef met de regulering van het verstrekken van medicinale wiet. 

De twee hopen dat Enschede en de andere Twentse gemeenten zich alsnog aansluiten bij een experiment met zo’n regeling. Tot nu toe doen alleen Losser en de Hof van Twente mee. 1Twente Enschede sprak over de winkel met Artie de Lange. Beluister dat fragment hieronder terug.

Over ongeveer een maand opent het tweetal in een winkelpand aan De Heurne in Enschede de Cannatheek. Daarin worden in eerste instantie zogenoemde CBD-producten verkocht, zoals voedingssupplementen op basis van cannabis. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan voorlichting aan thuistelers, patiënten, artsen en praktijkondersteuners. Bovendien is er gelegenheid om de wiet te laten controleren en testen op de juiste gehaltes.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.