Volledig scherm
Impressie van het melkhal-project. © Daniel Spikker

Biologische supermarkt en bierbrouwerij: nieuwe plannen voor Enschedese melkhal

VIDEOENSCHEDE - De sloop van de oude melkhal aan de Raiffeisenstraat in Enschede is van de baan. De melkhal wordt het trefpunt van een nieuwe wijk waar plaats is voor wonen, werken en recreëren.

Een restaurant waar ook wordt gekookt voor de wijk en dat dienst doet als kantine voor medewerkers van omliggende bedrijven. Een biologische supermarkt, ambachtelijke bedrijven en kantoorruimte. Die multifunctionele invulling krijgt de monumentale melkhal in de plannen van projectontwikkelaar VincentSpikker uit Lochem. 

Het sterkste punt in de plannen is volgens Daniël Spikker dat de melkhal in stand wordt gehouden. "Het dak moet worden vervangen, dat is er slecht aan toe. Maar voor de rest laten we het gebouw zoals het is. Ook binnen zie je straks nog dat het ooit een melkhal was."

Wij namen alvast een kijkje in het pand met Erik Workel, architect bij IAA Architecten.

Woningen

Het concept voor de herinrichting van het Coberco-terrein omvat daarnaast de bouw van 40 à 50 woningen aan de zuidzijde. In die plannen moeten een aantal drive-inwoningen aan de Raiffeisenstraat worden gesloopt en de panden waarin Theater Mystique, Welkoop en Mediant zijn gevestigd.

Aan de kant van de Kottendijk zijn ongeveer 30 zogeheten loftementen gepland, waarin wonen en werken gecombineerd worden.

Bierbrouwer en biologische supermarkt

Helemaal nieuw is het plan van VincentSpikker niet. De basis werd al in 2014 op tafel gelegd. De plannen zijn enigszins aangepast. Zo is een blok studentenappartementen is geschrapt. En in tegenstelling tot de oorspronkelijke plannen is veel ruimte voor bedrijvigheid. Er hebben zich al een bierbrouwer gemeld en een ondernemer die een biologische supermarkt wil beginnen, verklapt Daniël Spikker. Met de gemeente worden gesprekken gevoerd hoe die het concept van wonen, werken, horeca en detailhandel ruimtelijk en juridisch kan faciliteren. 

Het zal nog enige tijd duren voordat wordt begonnen. Daniël Spikker hoopt dat na de zomervakantie de handtekeningen met de gemeente kunnen worden gezet."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.