Bistro Bruut in Enschede nog maanden dicht na brand: ‘Dit valt enorm tegen’

VideoENSCHEDE - Opnieuw een flinke domper voor horeca-stel Jarno Bruggeman en Ylona Schievink. De deuren van hun Bistro en Wijnbar Bruut blijven zeker tot de zomer dicht. „We moeten de knop omzetten, er zijn gezinnen van ons afhankelijk.” 

Na de brand weer helemaal opnieuw beginnen. Er zit niets anders op voor Jarno en Ylona. De inventaris van hun Bistro en Wijnbar Bruut is afgekeurd. Het gaat niet alleen om een paar glazen, stoelen en lampen, maar werkelijk alles moet weg. Het roet is overal ingetrokken. Jarno: „De schade is echt groot. Het zijn niet alleen spullen. Ook een half jaar dicht zijn, loopt flink in de papieren.”

  1. Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws
    PREMIUM

    Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws

    Jan van Loenen (63), een televisiejournalist van wie vooral de stem bekend is. Die stem is vaak op de buis te horen, zijn gezicht blijft meestal buiten beeld. Hij maakte veel tv-reportages voor de belangrijke nieuwsrubrieken Achter het Nieuws, Nova en (nog steeds) voor Nieuwsuur. Van Loenen schreef een boek over zijn carrièrre tot dusver. Alle reden met hem door zijn geboortestad Enschede te fietsen, langs bijzondere locaties.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.