Volledig scherm
De blauwe polonia's aan de Museumlaan doen het niet goed. Waarschijnlijk kunnen ze niet tegen de winter. Foto: Annina Romita

Blauwe polonia's Museumlaan sterven een langzame dood

ENSCHEDE - De Museumlaan ontwikkelt zich niet zoals de gemeente Enschede het zich heeft voorgesteld. De huidige bomen zullen in de loop van de tijd vervangen worden.

Het vermoeden is dat deze blauwe polonia niet goed tegen de Nederlandse winters kan. Als het vriest gaan de vaten van het zachte hout kapot. De afgelopen tijd is al een twintigtal dode bomen door nieuwe exemplaren vervangen. De bomen kosten rond de duizend euro per stuk. Of het niet winterhard zijn van de polonia inderdaad de oorzaak is van de slechte groei, kan de landschapsarchitect Marina Eenschoten van de gemeente echter nog niet bevestigen.

Voor Gerrit Dijkhuizen, raadslid van de PvdA en voorzitter van de stadsdeelcommissie Noord, is het 'gedoe' reden om er vragen over te stellen aan het college. ,,Ik heb voor de kerstvakantie bewust schriftelijke vragen gesteld want dan krijg je een serieuzer antwoord."

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    Enschedese frotteur wil zo snel mogelijk naar huis

    ENSCHEDE/ZWOLLE - Hij staat regelmatig klaar om te vertrekken uit de gevangenis, zijn bezittingen bij elkaar gepakt. Bilent Ç. (56), ook wel bekend als de ‘Enschedese frotteur’ wil maar één ding; naar huis en het liefst vandaag nog. Ç. werd vorig jaar door de rechtbank in Almelo veroordeeld voor het betasten van zeker 7 vrouwen in Enschede. Het was niet zijn eerste veroordeling en de Almelose rechters legden hem 8 maanden cel en tbs met dwangverpleging op. Woensdag diende zijn hoger beroep in Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.