Michael Sijbom.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Sijbom. © Landschap Overijssel.

Boa krijgt meer bevoegdheden in drukke natuur rond Enschede

ENSCHEDE - Het wordt steeds drukker in de natuurgebieden van Landschap Overijssel en daarmee nemen ook de vernielingen, criminaliteit en andere overtredingen toe. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) met meer bevoegdheid mensen te beboeten, moet uitkomst bieden.

 1. Woning aan de Meteorenstraat in Enschede gesloten door burgemeester na schietpartij

  Woning aan de Meteoren­straat in Enschede gesloten door burgemees­ter na schietpar­tij

  ENSCHEDE - Een woning aan de Meteorenstraat in Enschede is woensdag op last van de burgemeester gesloten. Volgens de politie speelde het pand een rol bij een schietincident in augustus. Daarbij gaat het vermoedelijk om een incident in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus. Daarbij werd geschoten op de hoek van de Meteorenstraat en de Schorpioenstraat in de wijk Twekkelerveld. Niemand raakte gewond, wel werden korte tijd later drie mensen aangehouden. Een 31-jarige vrouw uit Hengelo, een 50-jarige man uit Enschede en een 25-jarige Hengeloër. De woning moet twee maanden gesloten blijven.
 2. Innovatieve wildwissel in Enschede waarschuwt op de slimste weg van Nederland: ‘Er gaat een ree oversteken!’
  PREMIUM
  Bedrijvigheid

  Innovatie­ve wildwissel in Enschede waarschuwt op de slimste weg van Nederland: ‘Er gaat een ree oversteken!’

  ENSCHEDE - De Vliegveldstraat staat te boek als de slimste weg van Nederland. Verschillende snufjes zorgen voor meer veiligheid en betere doorstroming op de provinciale weg tussen Enschede en Deurningen. Daar komt op termijn een wildwissel bij die automobilisten waarschuwt dat reeën of dassen gaan oversteken; een nieuwe vinding van IT-bedrijf Innovadis.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.