Volledig scherm
PREMIUM
Broekhuis Enschede © Carlo ter Ellen DTCT

Boekhandel Broekhuis na 150 jaar niet meer weg te denken uit Twente, toch?

ENSCHEDE - Boekhandel Broekhuis bestaat 150 jaar. Reden tot jubel. Maar toch, ook al ziet iedereen het belang van dit Twentse instituut, onaantastbaar is het niet.

Volledig scherm
Kees Schafrat van Boekhandel Broekhuis © Carlo ter Ellen DTCT

Boekhandel Broekhuis bestaat deze week 150 jaar. Deze vestiging, aan de Weemenstraat, werd in 2002 geopend, nadat de zaak jaren beeldbepalend was geweest aan de Enschedesestraat. Op 7 februari 1868 begon Egbert Broekhuis een boekhandel annex boekbinderij. Hij voer mee op de golven van de tijd. Meer en beter onderwijs, kortere werkdagen, iets meer vrije tijd. Honger naar kennis, lering en vermaak. 

Ook elders gingen in de tweede helft van de 19e eeuw veel  boekhandels open. Vaak familiebedrijven, Broekhuis niet uitgezonderd. Later zouden Egberts zoons Lambert en Johan de zaak voortzetten. Ook nadat zij het bedrijf hadden overgedaan aan Cor van der Maar, in 1951, bleef een familietraditie intact. Dat wil zeggen: Van der Maar deed de zaak weer over aan zijn zoon, Gerard. Sinds 2012 is Kees Schafrat eigenaar en directeur, heeft Broekhuis vier vestigingen in Twente en verzorgt het de inkoop voor boekhandel Praamstra in Deventer.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.