Olaf Scholz van de SPD roept kiezers op voor werkzekerheid en klimaat te stemmen. Hij versloeg Armin Laschet, die goed bekend is met Twente, van de CDU/CSU met nipt verschil.
Volledig scherm
PREMIUM
Olaf Scholz van de SPD roept kiezers op voor werkzekerheid en klimaat te stemmen. Hij versloeg Armin Laschet, die goed bekend is met Twente, van de CDU/CSU met nipt verschil. © Marco Okhuizen

Bondsdagverkiezingen: krijgt Duitsland (toch) een bondskanselier die Twente goed kent?

ENSCHEDE - Duitsland ging zondag naar de stembus. De sociaaldemocraten van de SPD hebben de Bondsdagverkiezingen nipt gewonnen met 25,7 procent van de stemmen. De christendemocraten van CDU en haar Beierse zusterpartij CSU eindigen als tweede met 24,1 procent. Wat betekent deze uitslag voor Twente als grensregio?

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Enschede