Volledig scherm
Beeld van een kluisjesdoorzoeking elders in het land. © ANP

Bonhoeffer College Enschede doorzoekt 1600 kluisjes en vindt één nitraatbom

ENSCHEDE - In het Bonhoeffer College en het Stedelijk Lyceum aan de Wethouders Beversstraat zijn afgelopen vrijdag door de schoolleiding 1.600 kluisjes geopend en doorzocht, op zoek naar illegaal vuurwerk. In één kluisje werd een ‘nitraatbom’ gevonden.

Naar Halt
Bij de actie van Bonhoeffer en Stedelijk was de politie aanwezig, zodat eventuele overtredingen direct tot een vervolgstap kon leiden. De gebruiker van het kluisje waarin het vuurwerk werd aangetroffen, is overgedragen aan Bureau Halt, zo meldt een woordvoerster van de politie.

Aanleiding voor de actie was onder meer het afsteken van vuurwerk in de omgeving van de school. Maar ook de tijd van het jaar, in de aanloop naar de jaarwisseling, zou al voldoende aanleiding kunnen zijn om de kluisjes te doorzoeken, meent locatiedirecteur Elma Kats.

Niet te zwaar
Ze vindt het doorzoeken van 1.600 kluisjes van leerlingen niet een te zwaar middel in de strijd tegen vuurwerkoverlast en de speurtocht naar illegaal vuurwerk. ,,De actie was gericht op preventie”, zegt Kats. ,,En in de statuten van de school staat dat wij de kluisjes altijd mogen openen in het kader van de veiligheid.”

De 12-jarige Sonja is het absoluut niet eens met haar directeur. ,,Alsof ze ons niet vertrouwen! Het gaat over onze privacy”, zegt ze verontwaardigd.

Wat vindt u? Geef hieronder uw mening via de poll of het reactieformulier

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.