Boom valt op leerlinge in Enschede, meisje raakt lichtgewond

112ENSCHEDE - Bij het Stedelijk Lyceum Enschede - locatie Zuid - is woensdagmorgen een leerlinge bekneld geraakt onder een boom. Die was omgewaaid vanwege de herfststorm. Het meisje raakte daarbij lichtgewond.

"Door de stevige herfstwind waaide er bij ons op het terrein een boom om", vertelt locatie-directeur Hans Weustenraad tegen deze krant. "Een meisje uit de vierde klas raakte daaronder bekneld. We hebben geluk gehad dat medewerkers snel ter plaatse waren en goed handelden. Zo werd het meisje snel takvrij gemaakt en 112 gebeld."

Volgens de schooldirecteur is het meisje met de schrik vrij gekomen. "We hebben haar ouders gesproken en die vertelden dat ze slechts wat kneuzingen en schaafwonden heeft opgelopen. Haar pols wordt voor de zekerheid nog wel even onderzocht." TV Enschede FM sprak over het ongeval met Marcel Kamphuis, persvoorlichter bij Brandweer Twente. Beluister het item hieronder terug.

Meer bomen gekapt

Op de middelbare school was het incident desondanks gesprek van de dag. Een geknakte boom, bekneld meisje, ambulance en brandweer: ook de schooldirecteur schrok er flink door. "Absoluut. We hebben onze leerlingen ook opgevangen en door de docenten laten bijpraten over de situatie en status van het meisje. Daarnaast is er een instructie gegeven hoe ze vandaag het terrein per fiets moeten verlaten."

De schoolleiding heeft besloten om een aantal bomen in de omgeving van het geknakte exemplaar te laten verwijderen. "We hebben een jaarlijks onderhoudsplan voor bomen, daar kwam de vorige keer niets bijzonders aan het licht. Maar we willen nu elk risico uitsluiten, deze week worden een stuk of vijf bomen daar in de buurt nog gekapt."

Volledig scherm
De ambulance is ter plaatse op Zuid © Dennis Bakker/News United
  1. Stationszanger Hans haalt optreden in Enschede mogelijk in
    Video

    Stations­zan­ger Hans haalt optreden in Enschede mogelijk in

    Stationszanger Hans Jansen trok dinsdag door het land om op alle stationspiano's te spelen. Het gemaakte schema voor zijn recordpoging verliep uitstekend, tot na het optreden in Arnhem een trein met pech roet in het eten gooide. De Zwollenaar besloot last-minute het optreden in Enschede af te blazen en pakte de trein naar Zwolle om de drie resterende optredens nog te kunnen verzorgen. De Stentor sprak daags na de recordpoging met de Zwollenaar.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.