Boomplantdag in Enschede: vervanging voor gekapte zieke catalpa’s

VIDEOENSCHEDE - Twee markante catalpa’s bepaalden sinds jaar en dag de uitstraling van een bekend plantsoen aan de Pathmossingel. Midden op het gazon stonden ze er dominant bij in de winter, als de bonte bloemenpracht in de perken aan de rand van het hofje nog in een diepe rust verkeerde. En als het in hartje zomer warm was, wilden omwonenden nog wel eens verkoeling zoeken onder hun dichte bladerdak.

Maar de oude bomen bleken na de inspectie van deskundigen dermate te zijn aangetast door een zwam, dat er takken zijn ingescheurd. Daardoor waren ze een veiligheidsrisico voor de omgeving geworden. Er werd een vergunning tot noodkap aangevraagd voor beide bomen, zodat ze zo spoedig mogelijk gekapt konden worden. Vorige week gingen de reuzen tegen de vlakte.

Vervanging

Maar er is al snel gezorgd voor vervanging. Deze week was het landelijke boomplantdag, een geschikte aanleiding voor nieuwe aanplant op het plantsoen aan de Pathmossingel. Leerlingen van groep 6 van de Prinseschool namen die taak graag op zich. Zij plantten donderdag twee rode treurbeuken, die de sfeervolle uitstraling van het plantsoen aan de drukke singel moeten terugbrengen. 

Volledig scherm
© Frans Nikkels
Volledig scherm
© Frans Nikkels
Volledig scherm
© Frans Nikkels

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.