Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

‘Bordenkermis’ in Enschede: wel érg veel gele omleidingsborden

ENSCHEDE - Ja, er staan overal wel érg veel gele borden. En die blijven gewoon staan. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de gemeente en onder meer ondernemers in de binnenstad.

De hele stad lijkt opgebroken en overal staan gele omleidingsborden. Voor automobilisten, maar ook voor fietsers en voetgangers. Een bordenkermis, noemde Nicole Workel van Winkelhart Enschede het onlangs, te veel informatie om te verwerken.

Dat klopt, erkent woordvoerder Peter Bult van de gemeente Enschede. „Er staan inderdaad veel borden. Het is een les voor volgende grote projecten. Wij zijn aan het kijken welke verandering soelaas biedt. Misschien moeten we met verschillende kleuren werken.”

Paarse stip

Quote

We zijn op het toppunt nu, we hebben even een enorme piek van werkzaamhe­den

Peter Bult

Hij denkt aan bijvoorbeeld een paarse stip voor de fietsomleiding, of een symbool, zodat fietsers weten welke borden voor hen van belang zijn. Ook kunnen routes in de toekomst beter op elkaar afgestemd worden. „Nu lopen er soms drie omleidingen door elkaar. Dat kan anders.”

De borden die er nu staan, blijven. Het is geen goed moment om eraan te gaan trekken, zegt Bult. „We gaan het nu niet meer veranderen. We zijn ook op het toppunt nu, we hebben even een enorme piek van werkzaamheden. Komende week wordt er voor de bouwvak al veel opgeruimd en na de vakantie wordt het rustiger. Dat wachten we af, we gaan nu niks overhaast doen. Als we het nu gaan verstoren, roept alleen maar weer vragen op.”

Ludiek

Onderdeel van het bordenwoud zijn de ludiek bedoelde borden voor fietsers met teksten als 'Extra fietstijd: 3 minuten 22 kilocalorieën' of ' Nu de straat op de schop, straks verschijnt hier de Kop'. Kunnen deze niet weg? Nee, zegt Bult. „Dat hebben we gedaan als extraatje, iets leuks. In andere steden werd dat heel positief ontvangen.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.