Volledig scherm
© Marjon Kok

Bouw complex De Zon in Enschede begonnen na 1,5 jaar vertraging

ENSCHEDE - Na anderhalf jaar vertraging wordt begonnen met de bouw van het appartementencomplex dat boven en rondom café De Zon zal verrijzen. Op de begane grond komen zogenoemde commerciële ruimten.

Binnen een jaar moet het nieuwe pand opgeleverd zijn. Dan is ook duidelijk hoe de begane grond van het complex aan de Pijpenstraat wordt ingevuld. Daar kunnen vijf of zes winkeleenheden komen, die aansluiten bij de Walstraat en de Stadsgravenstraat. Een mogelijkheid is ook dat het één grote ruimte wordt, waarin bijvoorbeeld een wokrestaurant een plek vindt.

Appartementen

In vier bouwlagen worden daarboven negentien appartementen gerealiseerd. Dat worden geen woningen onder de huurgrens, zoals de vroegere eigenaar Wim Klensman van plan was. Klensman sloot zijn café op 1 augustus 2016, in de veronderstelling dat hij een nieuwe toekomst tegemoet ging als mede-eigenaar van het complex. Hoewel er onder beleggers genoeg animo was om in het prestigieuze project te stappen, haakten meerdere partijen af omdat zij het rendement op de korte termijn te laag vonden.

Huurprijs

Projectontwikkelaar Axel Veldboom kocht het daarop aan, samen met zijn compagnon Pieter Bakker. De invulling van het complex bleef grotendeels hetzelfde, de doelgroep niet. "De appartementen worden tiptop afgeleverd, compleet met vloer en keuken", zegt Veldboom. De huurprijs zal rond de 1.000 euro komen te liggen.

Volledig scherm
© Marjon Kok
Volledig scherm
© Marjon Kok

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.