Een ambulancemedewerker laadt een brancard uit. Een bewoonster van een appartement moet mee naar het ziekenhuis, na het inademen van rook.
Volledig scherm
Een ambulancemedewerker laadt een brancard uit. Een bewoonster van een appartement moet mee naar het ziekenhuis, na het inademen van rook. © News United/Dennis Bakker

Brandweer laat na klus in Enschede uit voorzorg pakken wassen om corona

UpdateENSCHEDE - Een vrouw uit Enschede is vrijdag naar het ziekenhuis gebracht nadat ze rook had ingeademd. De vrouw had een pannetje op het vuur laten staan, waarna de pan vlam vatte. De aanwezige brandweerlieden laten na het bezoek hun pakken wassen. Een voorzorgsmaatregel vanwege het coronavirus.

Aan het einde van de vrijdagmiddag merkten de bovenburen van de vrouw in het appartementencomplex rook op. Ze waarschuwden de hulpdiensten. Die haastten zich vervolgens naar de Wethouder Gerbertstraat, waar de vrouw woont.

De bewoonster die het pannetje op het vuur had laten staan, is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de woning vervolgens geventileerd. 

Even later arriveerden nog meer brandweervoertuigen in de straat. De brandweerlieden die in het appartement waren geweest, stopten hun pakken in blauwe zakken. Een brandweerman had een mondkapje voor.

Ontsmetten 

Buurtbewoners vermoedden dat de brandweerlieden hun pakken lieten wegvoeren uit angst voor het coronavirus. Een woordvoerster van Brandweer Twente bevestigt dat het om een voorzorgsmaatregel gaat. „Onze brandweerlieden kunnen ervoor kiezen hun pak te laten wassen als zij zich daar prettig bij voelen.”

Daarmee is het volgens haar niet gezegd dat er signalen waren dat de vrouw die in het appartement woont, besmet zou zijn. „Brandweerlieden kunnen hier elke keer voor kiezen. Of zij daarin de regie hebben? Ja. Als je als brandweerman- of vrouw na elke brand je pak gewassen wilt hebben, dan wordt die elke keer gewassen.”

Een brandweerman met mondkapje voor laadt een gele box in een vrachtwagen.
Volledig scherm
Een brandweerman met mondkapje voor laadt een gele box in een vrachtwagen. © News United/Dennis Bakker

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.