-
Volledig scherm
- © News United

Brandweer Twente rukt 20 keer uit voor stormschade; boom valt op vrachtwagen in Haarle

VIDEOENSCHEDE/HENGELO/HAARLE/OVERDINKEL - Het onstuimige weer van de afgelopen 24 uur zorgde in Twente op verschillende plaatsen voor overlast. Zo raakten van twee woningen aan de Watertorenlaan in Hengelo zinken delen van het dak los. De brandweer haalde uit voorzorg de stukken weg. Een aannemer gaat de schade morgen herstellen.

 1. Een e-bike aanschaffen is geen makkie ‘Lastig om aan een gangbaar model van Gazelle of Batavus te komen’

  Een e-bike aanschaf­fen is geen makkie ‘Lastig om aan een gangbaar model van Gazelle of Batavus te komen’

  EIBERGEN – Fietsen en wandelen zijn populair in coronatijd. De huidige crisis heeft fietsenwinkel Profile Bleumink in Eibergen geen windeieren gelegd. „Wij varen eigenlijk wel bij corona”, zegt medewerker Wouter Emsbroek als hij terugblikt op het afgelopen jaar. Het is tegelijkertijd een wrange constatering. Want Bleumink voelt mee met de noodlijdende ondernemers, die zwaar getroffen worden door de coronacrisis.
 2. Rijdende Badkamer maakt kinderen in Enschede bewust van het milieu: ‘Ze vragen wat hun watergebruik doet voor de portemonnee’
  Video

  Rijdende Badkamer maakt kinderen in Enschede bewust van het milieu: ‘Ze vragen wat hun waterge­bruik doet voor de portemon­nee’

  ENSCHEDE - Een campagne opzetten om Enschedeërs bewust te maken van hun energieverbruik. Dat was de opdracht vanuit de gemeente waar stichting Pioneering uit Enschede mee aan de slag ging. Het idee van een mobiele badkamer is één van de onderdelen. De aanhanger is gemaakt door Techniekhuis Twente en het programma wordt uitgevoerd door het Wetenschaps-, Technologie en Duurzaamheidsmenu, dat is ondergebracht bij Concordia. „Het is een prachtige samenwerking tussen bedrijfsleven en educatie”, aldus coördinator van het Menu Tim Post.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Baggeren in Kanaal Almelo-Nordhorn begonnen
  Play

  Baggeren in Kanaal Almelo-Nord­horn begonnen

 2. ‘Poëziepad’ ter ere van 50-jarig bestaan Crematoria Twente
  Play

  ‘Poëziepad’ ter ere van 50-jarig bestaan Crematoria Twente

Enschede e.o.