Volledig scherm
© Sem van der Wal Fotografie

Brute aanval bij tankstation: Enschedese raakt zwaargewond

ENSCHEDE - Een vrouw wordt geschept en daarna gestoken bij een tankstation in Enschede. Ze ligt zwaargewond in het ziekenhuis, haar aanvaller is gearresteerd.

Bij het tankstation Firezone aan de Haaksbergerstraat in Enschede is gisteren een 57-jarige vrouw uit Enschede zwaargewond geraakt. De vrouw werd eerst aangereden en daarna gestoken. Een 62-jarige man uit Den Haag is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag.

Aanval
De vrouw werd aangevallen toen ze met haar twee hondjes op het terrein van het tankstation liep. Haar partner (45) was op dat moment aan het tanken. Vanuit het niets werd de vrouw nabij de hoofdingang van het tankstation aangereden door een man. Volgens een ooggetuige vloog de vrouw over de motorkap, waarna ze op de grond terechtkwam. De automobilist kwam uit de auto en stak daarna op de vrouw in. Bronnen rond het onderzoek verklaren dat de vrouw verwondingen had aan haar gezicht en keel.

De vriend van de vrouw sprong tussenbeide om zijn partner te verdedigen. De twee mannen raakten in een worsteling, waarna de partner van het slachtoffer de Hagenaar overmeesterde. Daarbij vielen geen gewonden. Agenten die met spoed ter plaatse kwamen konden de man vervolgens arresteren. Hij is overgebracht naar het arrestantencentrum in Borne.

Levensbedreigend
Het slachtoffer raakte bij de aanval levensbedreigend gewond en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar het motief voor de aanval. Wel is duidelijk dat het slachtoffer en de verdachte elkaar kennen. De politie wil niet zeggen wat de relatie tussen de twee is.

Beelden
De eigenaar van het tankstation, die niet met zijn naam in de krant wil, was niet aanwezig tijdens de aanval, maar heeft de gebeurtenissen teruggezien op bewakingsbeelden. „Ik zit al 30 jaar in het vak en heb al veel gezien, maar nog nooit zoiets als dit. Alleen de klap al toen ze werd aangereden. Dat ging echt hard.” De pomphouder heeft de camerabeelden overgedragen aan de politie, die ze verder onderzoekt.

Een medewerkster van het tankstation was op het moment van de aanval een klant aan het helpen. „Dat is maar goed ook, want wat ik op de beelden zag zie je zelfs in een film niet. Uit respect voor het slachtoffer wil ik er verder niets over kwijt.”

Honden
De twee hondjes van de vrouw zijn tijdens de gebeurtenissen ontkomen, maar ze zijn later wel teruggevonden. Ze zijn tijdelijk opgevangen door een dierenarts in de buurt.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.