Het eerste elftal van Unisson ergens in de jaren 30. De kleedkamer was tot 2008 nog in gebruik.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste elftal van Unisson ergens in de jaren 30. De kleedkamer was tot 2008 nog in gebruik. © Archief Unisson

BSC Unisson, al 100 jaar een club voor het dorp Boekelo

BOEKELO - Omnivereniging BSC Unisson uit Boekelo is het springlevende bewijs dat een fusie het beste van twee werelden bij elkaar brengt. Komend weekeinde viert de club ‘gewoon’ het 100-jarig bestaan. Een eeuwfeest voor alle leden en daarbij maakt het niet uit of je van het blauwe of het rode kamp was. 

 1. Met een bolderkar eten ophalen voor de voedselbank: ‘Mensen hebben niet in de gaten hoeveel armoede er is, óók hier in Enschede’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Met een bolderkar eten ophalen voor de voedsel­bank: ‘Mensen hebben niet in de gaten hoeveel armoede er is, óók hier in Enschede’

  ENSCHEDE - Een bolderkar vol met koffie, spaghetti, witte bonen en pakken maandverband. De Kartrekkers van Eanske zamelen maandelijks levensmiddelen en andere artikelen in voor de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. „Het is belangrijk om mensen bewust te maken van armoede om ons heen”, aldus Enschedeër Cemal Dogan, initiatiefnemer van het project.
 2. Mishandelde Bashar Fathallah (66) uit Enschede wilde aangifte doen, maar overleed voor hij een kans kreeg
  PREMIUM

  Mishandel­de Bashar Fathallah (66) uit Enschede wilde aangifte doen, maar overleed voor hij een kans kreeg

  Hij kreeg klappen met een stoel, ging met zijn verwondingen op bed liggen, maar er was niemand die alarm sloeg. Pas drie dagen later trof de politie Bashar Fathallah onderkoeld en meer dood dan levend aan na een melding van een overbuurman. Op maandag 28 februari overleed hij aan de gevolgen van een longontsteking. De vraag nu: in hoeverre is dat verdachte Thomas G. aan te rekenen?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.