Volledig scherm
© Aquadrome

Buiten zwemmen bij Aquadrome in Enschede? Nog even geduld a.u.b

AUDIOENSCHEDE - Wie met dit mooie weer verkoeling wil zoeken in het buitenbad van Aquadrome moet nog even geduld hebben. Het bad gaat pas 1 juli open. En lang kunnen bezoekers er niet van genieten want eind augustus sluit het buitenbad alweer. 

De gewijzigde openingstijd is een bezuinigingsmaatregel van de gemeenteraad. Voorgaande jaren konden bezoekers in mei al een duik nemen in het buitenbad. ,,Vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten een miljoen te bezuinigen op sport", zegt Bas Morsink, directeur van Sportaal. ,,Een deel van dit bedrag wordt weggehaald bij het Aquadrome door het buitenbad twee maanden later te openen. Dat scheelt in personeelskosten." 

Enschede FM sprak met Bas Morsink van Sportaal. Beluister het interview hierboven.

Inkomsten

Nu het buitenbad nog op slot zit loopt het Aquadrome tijdens het mooie weer van de afgelopen dagen extra inkomsten mis. Morsink: ,,We hebben al mensen moeten teleurstellen, die graag buiten wilden zwemmen. Het is dus nog maar de vraag of deze bezuinigingsmaatregel de beoogde besparing oplevert." 

Zwemvierdaagse

Voor wie echt niet tot 1 juli kan wachten adviseert Morsink deel te nemen aan de zwemvierdaagse van dinsdag 27 juni tot en met vrijdag 30 juni. Het evenement wordt gehouden in de buitenzwembaden van Aquadrome en de Universiteit Twente. 

Poll

Buitenbad Aquadrome pas op 1 juli open

  • Ik zet wel een badje achter het huis op (12%)
  • Dan gaan we naar het zwembad in Hengelo (14%)
  • Hup, met de auto naar de zwembaden in Duitsland (74%)
3463 stemmen

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.