Volledig scherm
© News United / Dennis Bakker

Buren bellen brandweer vanwege brandende open haard in Enschede

ENSCHEDE – De temperaturen zijn al dagen tropisch in Nederland, geen reden dus om de verwarming aan te hebben of de open haard op te steken. Tenminste, voor de meeste mensen. Aan de Rozenstraat in Enschede kwam er maandmorgen echter rook uit de schoorsteen van een woning.

Bij het zien van de rook sloegen enkele buurtbewoners alarm. Zij gingen uit van brand en belden de brandweer. Door enkele ramen en deuren te forceren werkten zij zich naar binnen.

Eenmaal binnen ontdekte de brandweer echter dat het vuur afkomstig was uit de open haard. Het brandje werd geblust, waarna de brandweer huiswaarts keerde.

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.