Volledig scherm
Nicolien Weghorst blijft, ondanks alle nare reacties, gewoon hardlopen © Emiel Muijderman

Burgemeester van Antwerpen stuurt steunbetuiging naar hardloopster uit Enschede

ENSCHEDE – Tientallen reacties kreeg de Enschedese Nicolien Weghorst (42) nadat ze afgelopen zaterdag haar verhaal over de scheldpartijen tijdens het hardlopen deed in deze krant. Eén daarvan was wel een hele bijzondere: de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, stuurde Nicolien een e-mail.

,,Ik las over wat u zoal te horen krijgt als u gaat joggen. Dat is erg triest, maar herkenbaar voor mij”, schrijft de Belgische politicus in zijn e-mail. De Wever woog vijf jaar geleden zelf ruim 140 kilo. ,,Mede dankzij het joggen heb ik nu een gezond gewicht. Momenteel probeer ik me zelfs voor te bereiden om de marathon van Antwerpen te lopen in 2017. Nil volentibus arduum (niets is onmogelijk voor hen die willen) is mijn motto.

De burgemeester wil de Enschedese Nicolien met het bericht steun, inspiratie en kracht toezenden. Hij hoopt dat ze haar doel bereikt.

Reacties
Ook onder het bericht op Tubantia.nl staan bijna honderd reacties met steunbetuigingen aan Nicolien, net als op onze Facebookpagina. Hart van Nederland loopt maandag een rondje mee met Nicolien.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.