Volledig scherm
Peter Oosterwijk

Buro Blink uit Enschede failliet

ENSCHEDE - De rechtbank in Almelo heeft woensdag marketingbedrijf Buro Blink uit Enschede failliet verklaard. Blink was gevestigd aan de Rigtersbleek-Zandvoort, nadat het eerder in het markante Janninkshuis aan de Langestraat zat.

Het bedrijf van eigenaar Peter Oosterwijk, dat zichzelf als 'Merkencoach' presenteerde, hielp organisaties naar eigen zeggen om 'om slimmer, wendbaarder, leuker en sterker te worden.' In totaal werkten er acht personen voor het bedrijf, waaronder zes medewerkers in loondienst.

'Spijtig'

Oosterwijk vroeg zelf het faillissement van zijn bedrijf aan. "Heel spijtig. We hebben veel pech gehad het laatste half jaar. Daarvoor hebben we veel hoogtepunten gekend, maar dit is niet het tijdstip om het daar over te hebben. Maar het was mooi om jarenlang als creatieve dwarsdenkers aan tafel te zitten bij onze klanten."

Over wat er precies gebeurd is in de aanloop naar het faillissement, houdt Oosterwijk zich enigszins op de vlakte. "Dat kan later wel een keer. Maar ik kan wel zeggen dat het een reeks van gebeurtenissen was, waarvan we zelf niet de oorzaak waren."

Landelijk

Blink werkte de afgelopen voor veel bedrijven in de regio Twente, zoals University of Twente en Urenco, maar ook voor landelijke organisaties als het Ministerie van Economische Zaken.

Buro Blink heeft twaalf jaar bestaan. Meester Patrick Gorter is als curator benoemd.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.