Volledig scherm
© Rob Meulenbroek

Buursermeertje in Enschede voorjaarsklaar door vrijwilligers: ‘Echte work-out’

ENSCHEDE - Het altijd zo rustige Buurserzand was zaterdag iets minder rustig. Maar liefst 60 vrijwilligers van verschillende Nederlandse en Duitse organisaties meldden zich aan voor een natuurwerkdag rondom het Buursermeertje.

Ongeveer zestig deelnemers van verschillende groepen, met onder meer Enhoe dat een aantal maatschappelijke stagiairs had meegenomen, De NaBu uit Borken, mensen van het Biologisch Station Zwillbrock, een paar mensen van de Partij voor de Dieren, Junior Rangers van Landschap Overijssel staken de handen uit de mouwen. Er werd veel opslag van berken verwijderd op de heide en langs een wandelpad in de omgeving van het Buursermeertje.

Natuurwerkdagen

EnHoe is een organisatie die iedereen de mogelijkheid biedt om de handen uit de mouwen te steken in de natuur. Hiervoor organiseert zij verschillende natuurwerkdagen rondom Enschede, Oldenzaal en Hengelo. Iedereen kan in eigen tempo en naar eigen kunnen helpen om de natuur weer een stukje mooier te maken. Natuurmonumenten was dit keer de gastheer. Work-out

Rondom het Buursermeertje werd veel ongewenste begroeiing verwijderd. Dit gebeurde allemaal met handgereedschap. „Het was een echte 'work-out' en met effect voor de natuur. In de lente heeft het groen dan weer volop ruimte om te ontluiken en overwoekert ongewenste begroeiing de idyllische locatie niet”, aldus boswachter Rob Meulenbroek van Natuurmonumenten, die blij was met zo veel vrijwilligers.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.