Buurtbewoners in Stadsveld maken zich zorgen over de verkeersveiligheid in hun wijk nu op de gloednieuwe fietsstraat (de smalle Zweringweg) ook nog een lijnbus gaat rijden. Vlnr: Roelf de Bie , Jeanine Vinke , Marcel Suszka , Michelle Baesjou , Roy Kooijman en Marjanne de Bie.
Volledig scherm
Buurtbewoners in Stadsveld maken zich zorgen over de verkeersveiligheid in hun wijk nu op de gloednieuwe fietsstraat (de smalle Zweringweg) ook nog een lijnbus gaat rijden. Vlnr: Roelf de Bie , Jeanine Vinke , Marcel Suszka , Michelle Baesjou , Roy Kooijman en Marjanne de Bie. © Frans Nikkels

Buurt in Enschede bezorgd om fietsstraat met bussen en vrachtverkeer

ENSCHEDE - “Wat gebeurt hier?”, dachten omwonenden toen bij het kruispunt Zweringweg/B.W. ter Kuilestraat, pal naast hobbyzaak De Gekleurde Parel, zwarte en witte bushaltetegels werden geplaatst. Tegelijk met de aanleg van de fietsstraat. “Een bus, hier? Dat kan toch niet?”

  1. Was brand in Enschedees appartementencomplex een aanslag of de daad van een verwarde man?
    PREMIUM

    Was brand in Enschedees appartemen­ten­com­plex een aanslag of de daad van een verwarde man?

    ENSCHEDE/ALMELO - Bij de 112-meldkamer komt op 25 maart dit jaar, midden in de nacht een paniektelefoontje binnen. Het is een bewoner van een appartement in het vroegere Arkekantoor aan de Dr. Benthemstraat in Enschede. De man zit vast in zijn woning die vol rook staat, ademhalen is bijna niet mogelijk. De woning uit vluchten lukt niet, het is de voordeur is die in lichterlaaie staat. De bewoner is slachtoffer van een doelbewuste aanslag op zijn leven, concludeert officier van justitie Pol vrijdag voor de rechtbank. Hij eist zes jaar cel tegen de aanslagpleger, een oud-inwoner van Enschede, Mohammad A. (22).

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.