Volledig scherm
© Syntus

Buurtbussen kunnen gaan rijden: voldoende chauffeurs voor Boekelo en Hogeland

ENSCHEDE/BOEKELO - Zowel de buurtbus voor Boekelo als die voor de wijk Hogeland heeft voldoende chauffeurs om op 12 december van start te gaan. Voor beide diensten van Syntus Twente zijn zo'n twintig chauffeurs nodig.

"We hebben voldoende chauffeurs om te beginnen. Maar aanvulling is niet verkeerd", zegt Henk Rensink, de coördinator van de buurtbussen in Twente.

Rijtesten
De nieuwe buurtbuschauffeurs krijgen deze week op zes momenten de kans om hun theorie te halen, zegt Rensink. "De rijtesten zijn al bijna afgerond. De medische keuringen lopen." De chauffeurs rijden in de regel drie uur per week, maar de buurtbusvereniging heeft daar wel vrijheid in, zegt de coördinator.

Van start
"Week 48 (volgende week, red.) wordt gebruikt om lopende zaken op te lossen. De week daarna zijn er verschillende ledenvergaderingen, waar de chauffeurs worden voorzien van de noodzakelijke documenten. In week 50, op 12 december, gaan we starten met de drie nieuwe buurtbuslijnen in Twente." De derde nieuwe buurtbuslijn is er eentje in Almelo.

In Enschede worden de reguliere buslijnen 5 en 6 opgeheven. Van 12 meter lange bussen gaat het terug naar een busje voor acht personen. Volgens Syntus kosten de slecht bezette lijnen 5 en 6 te veel geld.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.