Volledig scherm
Celona, beschikkend over twee etages op de Oude Markt, is op een haar na gereed om de eerste gasten te kunnen ontvangen © Frans Nikkels

Café & Bar Celona in Enschede gaat open

ENSCHEDE - Na Extrablatt waagt zich opnieuw een grote, Duitse keten op de Enschedese horecamarkt: Café & Bar Celona. De opening, in het voormalige pand van discotheek Lunàtic, is aanstaande.

Pal voor de opening, mogelijk maandag, loopt een peloton medewerkers door het megapand aan de Oude Markt.

Vakmensen
Kosten noch moeite zijn gespaard om alles piekfijn voor elkaar te krijgen. Gespecialiseerd personeel is ingevlogen, vanuit steden als Neurenberg en Hamburg, om alles zo optimaal mogelijk te krijgen. De vakmensen slapen in hotels en zelfs campings. „We willen hier vanaf het begin een goede indruk maken”, zegt Miriam Roux (42), één van de twee bedrijfsleiders.

Simpel concept
Roux verraadt dat Celona, na Enschede, op expansiejacht gaat in Nederland. En volgens de geboren Hamburgse mikt het niet alleen op grote steden in de grensstreek, zoals Extrablatt wél van plan is. Celona bezit 25 zaken in Duitsland. Münster en Osnabrück zijn de dichtstbijzijnde vestigingen. Vanwege de vele Nederlandse klandizie in die steden, is voor een vestiging in Enschede gekozen. Het concept is simpel, overdag (al vanaf 9.00 uur open) ligt de nadruk op eten, ’s avonds wordt ook gemikt op stappers.

Meer in de Twentsche Courant Tubantia van zaterdag.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.