Voorzitter Willem Rosier van de Zuiderspeeltuin kondigt stevige maatregelen aan. Foto: Frans Nikkels
Volledig scherm
Voorzitter Willem Rosier van de Zuiderspeeltuin kondigt stevige maatregelen aan. Foto: Frans Nikkels

Camera's na vernielingen speeltuin

ENSCHEDE - Voorzitter Willem Rosier is de vernielingen in de Zuiderspeeltuin spuugzat. Hij kondigt daarom harde maatregelen aan. Er komen camera's en zogenoemde mosquito's.

De druppel die de emmer deed overlopen, was afgelopen weekeinde de vernieling van een klimtoestel ter waarde van 3500 euro. De weken ervoor werden er twee toestellen vernield, die een waarde van 1500 en 1.000 euro vertegenwoordigden. "En dan praten we nog niet eens over de overlast van lawaai en troep in de speeltuin", licht Rosier toe.

Rosier vindt het tijd voor harde maatregelen. "Praten doen we niet meer. We gaan vanaf nu gelijk aangifte doen bij de politie en de kosten verhalen op de personen die de vernielingen plegen."

Ook komen er twee camera's (hufterproof ) en worden er mosquito's geplaatst. Mosquito's zijn kleine apparaten waar geluid uitkomt met als doel hangjongeren te verjagen. "De camerabeelden worden doorgespeeld naar de politie", laat Rosier weten. De kosten voor de extra maatregelen moet de speeltuin zelf ophoesten. Daarvoor wordt geput uit een reservepotje. De speeltuin aan de Kuipersdijk is niet verzekerd tegen vernielingen. Dat is volgens Rosier niet mogelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.