Volledig scherm
Archiefbeeld camping Freshtival © Myrthe Effing

Camping Freshtival eerder open wegens verwacht noodweer

ENSCHEDE - De camping van Freshtival bij het Rutbeek gaat vrijdagmiddag eerder open wegens het voorspelde noodweer. “We willen voorkomen dat mensen straks met hun bepakking op een open veld staan”, aldus Absolutely Fresh-directeur Eric van Oosterbaan.

Het KNMI heeft voor vanavond code oranje afgekondigd voor Oost-Nederland. Het gaat flink onweren, hagelen en er zijn zware windstoten van 70 tot 100 kilometer per uur mogelijk. Het weeralarm geldt van 19.00 tot 22.00 uur. Eric van Oosterbaan vertelt dat er nauw contact is met meteorologen die zich specifiek richten op het festivalterrein. “Zij houden voor ons in de gaten hoe het weer zich ontwikkelt. Het kan meevallen, maar het kan natuurlijk ook slechter worden.”

Maatregelen?

Voor drastische maatregelen is het te vroeg, aldus de organisator. “We houden nu vooral een vinger aan de pols. Het noodweer hangt nu boven Noord-Frankrijk, als het dichterbij komt kunnen we de situatie beter beoordelen.”  

Wel gaat de festivalcamping eerder open. “Er staat al een rij en we willen voorkomen dat mensen straks in een open veld staan met hun bepakking.” Ook worden bezoekers gevraagd hoge open tenten, zoals partytenten, nog niet op te zetten.

Schuilen

Maar wat als het weer nou niet meevalt? “Als we er bijvoorbeeld een uur van tevoren achter komen dat het echt losbarst, dan adviseren wij mensen te wachten in hun auto's. Het parkeerterrein ligt naast de camping.” Voor mensen die bijvoorbeeld op de fiets komen heeft de organisatie ook andere 'uitwijkmogelijkheden’. De verwachting is nu dat het slechte weer snel overwaait: “Volgens de meteorologen gaat het om een kortstondig front. We hopen dat het na een uur weer voorbij is.”

Geluk bij ongeluk is dat het festival eerder deze week ook al te maken had met zwaar weer. “Alle grote festivaltenten zijn er dus op voorbereid.”

De ‘deuren’ van de festivalcamping openen om 14.00 uur.

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.