Volledig scherm
© Thinkstock

Carnavalshaters opgelet: 5 tips om aan de gekte te ontsnappen in Twente

ENSCHEDE - Krijg jij de rillingen van carnavalskrakers als 'Jacqueline, waar is de vaseline'? En kun je jezelf nauwelijks in bedwang houden als een wagen vol joelende carnavalshoogheden het verkeer weer eens ophoudt?  Dan heb je een zwaar weekend voor de boeg. Maar wees gerust, je hoeft niet 24-7 te Neflixen om dit weekend door te komen zonder hartkloppingen en een verhoogde bloeddruk. Op de volgende vijf manieren kun je aan de gekte ontkomen in Twente.

1. Kom tot rust

Kom erachter waarom carnaval zoveel irritaties bij je oproept op de Paranormaalbeurs in Hengelo. Onder andere helderzienden, handlezers en astrologen geven advies op het gebied van liefde, werk en gezondheid. De nadruk ligt op  een ontspannen (!) manier kennis maken met wat de spirituele wereld te bieden heeft. Wie weet heb je na een karakteranalyse, een hypnosesessie en een consult bij de masseur helemaal niet meer zo'n hekel aan carnaval?

2. Versier jezelf

Waar veel Tukkers dit weekend druk zijn met elkaar versieren, kan jij uitgebreid de tijd nemen om jezelf te versieren. Dompel je onder in de wereld van sieraden op de Sieradenbeurs in Hengelo. Swarovski-kristallen, handgemaakte kettingen, armbanden, oorbellen, kralen; noem het maar op. En (niet geheel onbelangrijk): veel standhouders hebben 'speciale aanbiedingen'. Goed excuus om jouw versie van een carnavalsoutfit te scoren.

3. Ontwijk de carnavalsvierders

Iets wat carnavalsvierders nooit zouden doen en jij daarom wel: op zondag vroeg opstaan om de natuur te zien ontwaken op landgoed Hof Espelo in Enschede. 'Geniet van de dieren, het landschap en de rust', prijst Landschap Overijssel de wandeling met gids aan. Klinkt goed toch? Geen hossende en schreeuwende dronkaards in kostuum, maar fluitende vogels en reeën die op zoek zijn naar hun ontbijt. Voor die rust moet je wel iets over hebben: de excursie begint om 07.30 uur.

4. Tussen kunst en kitch

Stort je op het vinden van die ene zeldzame lp, een vintage tas of een leuk antiek servies op de Weerselose Markt zaterdag. Naast de standjes vol shampoo's, sokken en ondergoed zitten er vaak ook een paar pareltjes tussen. Je moet weliswaar goed zoeken, maar daar heb je dit weekend uitgebreid de tijd voor. De markt op zondag gaat helaas niet door, je raadt het al; vanwege dat verrekte carnaval. En als je echt wanhopig bent: op zondag kun je altijd een paar uur ronddwalen in de IKEA.

5. Vlucht!

En als dit alles niet werkt, blijft er nog één optie over: vluchten. Pak je koffers, boek een last minute en stap in de auto richting vliegveld. De beste optie is om linea recta naar Schiphol te rijden, want ook in Duitsland en België zijn ze niet vies van carnaval. Curaçao schijnt erg mooi te zijn deze tijd van het jaar ;-)

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.