Een weerbaarheidstraining, maar ook lekkers als een suikerspin en patat was er zondag voor de buddy's.
Volledig scherm
Een weerbaarheidstraining, maar ook lekkers als een suikerspin en patat was er zondag voor de buddy's. © Annina Romita

Carnavalsverenigingen uit Enschede bedanken jonge buddy's

ENSCHEDE - Suikerspinnen, een patatkraam, een springkussen en weerbaarheidstrainingen. De 'buddy's' van Stichting Buddiez zijn zondagmiddag behoorlijk in de watten gelegd door carnavalsvereniging De Daaltrappers. Als uitvloeisel van de jaarlijkse gala-avond, stond zaterdag alles in het teken van de vrijwilligers van de stichting.

Stichting Buddiez begeleidt kinderen die om uiteenlopende redenen moeite hebben om contact te krijgen en te onderhouden met leeftijdsgenootjes. Dat doet de stichting door deze kinderen onder professionele begeleiding te koppelen aan buddy's van ongeveer dezelfde leeftijd (8 tot en met 16 jaar). Samen ondernemen ze activiteiten.

Weerbaarheid

Om de buddy's te bedanken heeft De Daaltrappers de kinderen zondag een weerbaarheidstraining aangeboden bij Kenniscentrum Weerbaarheid. Ook zijn er certificaten uitgedeeld en was er voor de buddy's en hun broertjes, zusjes en ouders van alles te doen. 

De middag is mogelijk gemaakt door alle Enschedese carnavalsverenigingen die zijn verenigd in de Enschedese Karnavals Raad. Bij de jaarlijkse Gaostok Gala-avond in aanloop naar het carnaval werd 3.333 euro ingezameld voor Stichting Buddiez.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.