Volledig scherm
© frans nikkels

CDA denkt aan een tweede Alphatoren in Enschede

ENSCHEDE - Eén 100 meter hoge woontoren in Enschede is niet genoeg. Het CDA ziet graag nog een ‘Alphatoren’ verschijnen in de skyline van onze stad. 

De christendemocraten noemen het in hun verkiezingsprogramma een uitdaging voor de komende collegeperiode. “We denken dat Enschede gaat groeien naar 165.000 inwoners”, zegt lijsttrekker Ayfer Koç van het CDA. “En een grote woontoren past wel bij zo’n stad.” 

Landmark

Een tweede Alphatoren dus. Maar die gaat de gemeente zelf niet bouwen. Koç hoopt dat investeerders zo’n landmark wel zien zitten. Zoals investeerders nu ook 150 miljoen euro in het project Kop Boulevard steken. Waar de woontoren moet komen te staan? Ayfer Koç legt het uit op de radio bij 1Twente Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Politie slingert scooterrijders
op de bon in centrum Enschede

    Politie slingert scooterrijders op de bon in centrum Enschede

    ENSCHEDE - De politie is donderdagavond streng opgetreden tegen scooterrijders in het centrum van Enschede. Zo werd in de Raadhuisstraat tussen het Ei van Ko en het Van Heekplein een onbekend aantal bestuurders van scooters en brommers staande gehouden en bekeurd omdat zij tegen de regels in tussen het winkelend publiek door reden. Daarnaast werden voertuigen ter controle op een eventuele ongeoorloofde maximumsnelheid op een rollerbank gezet.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.