Volledig scherm
© frans nikkels

CDA denkt aan een tweede Alphatoren in Enschede

ENSCHEDE - Eén 100 meter hoge woontoren in Enschede is niet genoeg. Het CDA ziet graag nog een ‘Alphatoren’ verschijnen in de skyline van onze stad. 

De christendemocraten noemen het in hun verkiezingsprogramma een uitdaging voor de komende collegeperiode. “We denken dat Enschede gaat groeien naar 165.000 inwoners”, zegt lijsttrekker Ayfer Koç van het CDA. “En een grote woontoren past wel bij zo’n stad.” 

Landmark

Een tweede Alphatoren dus. Maar die gaat de gemeente zelf niet bouwen. Koç hoopt dat investeerders zo’n landmark wel zien zitten. Zoals investeerders nu ook 150 miljoen euro in het project Kop Boulevard steken. Waar de woontoren moet komen te staan? Ayfer Koç legt het uit op de radio bij 1Twente Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’

    ENSCHEDE - Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag. Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.